Над 80% от пациентите с COVID-19 в испанска болница са с

...
Над 80% от пациентите с COVID-19 в испанска болница са с
Коментари Харесай

Изследване: Над 80% от пациентите с COVID-19 имат дефицит на витамин Д |

Над 80% от пациентите с COVID-19 в испанска болница са с дефицит на витамин Д, открива проучване на екип учени, оповестено в списание Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Анализите демонстрират, че идентифицирането на пациенти с недостиг на витамин Д, заболели от COVID-19, изключително от рисковите групи, може да помогне за възстановяване на резултатите от лекуването им.

За да проведат изследването, изследователите са сравнили равнищата на витамин Д при 216 пациенти с COVID-19 в болничното заведение Universitario Marqués de Valdecilla в Сантандер с равнищата на същия витамин при 197 здрави хора, които са със сходни демографски индикатори.

Авторите на изследването са следили и дали тежестта на болестта на хоспитализираните лица има връзка с това какъв брой високи или ниски са равнищата им на витамин Д.

Наблюдението е посочило, че 82,2% от пациентите с COVID-19 са с недостиг на витамин Д - при едвам 47,2% от хората в групата за съпоставяне.

С изключение на пациентите с COVID-19, които одобряват витамина в добавка, 

Като цяло равнищата на витамин Д при пациенти с COVID-19 при мъжете са по-ниски от тези при дамите, демонстрират резултатите.

Авторите на изследването откриват, и че пациентите с COVID-19, с по-ниски равнища на витамин Д, по-често имат хипертония и сърдечни заболявания, нараснали маркери на инфектиране и по-дълъг болничен престой при лекуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР